مسئول واحد:خانم شیما نوروزی/کارشناس تغذیه
شرح عملکرد روزانه واحد تغذیه(شرح وظایف)
- تهیه برنامه غذایی منسجم ماهانه که توسط کارشناس تغذیه نوشته شده و پس از تایید مدیریت بیمارستان به پیمانکار غذا داده می شود تا طبق برنامه مواد اولیه غذایی مورد نیاز یا غذاهای آماده از منابع استاندارد وبا تضمین کیفیت تهیه گردد .
- نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی و درجه حرارت مطمئن
- اعمال برنامه های کنترل کیفی غذا
- نظارت برتهیه وتعویض وسایل و تجهیزات مورد نیاز در واحد تغذیه به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه وارائه خدمات تغذیه ای به بیماران
- بررسی مشکلات مربوط به مراعات موازین بهداشت فردی و بهداشت محیط و مقررات غذایی و دستور العمل بهداشت کار در آشپزخانه وهنگام توزیع غذا
- نظارت مستمر برنحوه تهیه ،آماده سازی،طبخ،نگهداری،انتقال و توزیع وپذیرایی مواد غذائی در بیمارستان
- بررسی ومطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی (اعم از غذاهای رژیمی سایر غذاها)از نظر کمی وکیفی،در سطح بیمارستان
- کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ،بویزه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی ،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد.
- اعمال تنوع غذایی برحسب فصول سال
- ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا
- نظارت برتهیه واستفاده صحیح و به جا از مواد و پودرها و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی،به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی را ندارند.
- کنترل کارتهای بهداشتی وگواهی صحت مزاج وعدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تمامی پرسنلی که در آشپزخانه بیمارستان مشغول بکار می باشند.
- نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ،ظروف مستعمل و غیر بهداشتی
- تمیز وضد عفونی کردن کلیه سطوح وسایل و ظروف برای آماده سازی غذا
- نگهداری غذا در دمای مناسب بالای 60 درجه سانتی گراد یا زیر 5 درجه سانتی گراد
- کنترل ونظارت برای خروج سریع غذاهای فاسد شدنی و دور ریختنی و نظافت ظروف محتوی آنها
- کنترل ونظارت برای بسته بندی پس مانده های آشپزخانه در کیسه های زباله ونگهداری آنها دور از دسترس حشرات و جوندگان
- جدا سازی محل و وسایل آماده سازی غذای خام وپخته
- استفاده از ظرفشویی و وسایل مناسب جهت شستشو
- استفاده از ظرف های مناسب جهت نگهداری مواد غذایی در فریزر و یخچال
- استفاده از ترالی گرم کن دار با دماسنج استاندارد
- استفاده از تخم مرغ ،شیرپاستوریزه و یا شیر خشک، مرغ ،آرد برنج ،روغن زیتون جهت بیماران گاواژی و یا دارای رژیم پوره ،نظارت بر نظافت مستمر مخلوط کن و سایر وسایل مورد استفاده در تهیه غذای بیماران گاواژی
- تنظیم رژیم غذایی و مشاوره بیماران بستری در بخشها
- ثبت آمار روزانه بیماران هر بخش از طریق سیستم اتوماسیون و تعیین نوع رژیم غذایی برای هر فرد
- جمع بندی آمار بخشها و تعیین تعداد غذا جهت پخت و تحویل به سرآشپز در آشپز خانه
- نظارت بر سرو غذا در آشپز خانه در ظروف یکبار مصرف برای بیماران با توجه به نوع رژیم غذایی و نظارت بر سرو سبزیجات رژیمی برای بیماران
- صدور ژتون غذا برای پزشکان ،دانشجویان وپرسنل
- نظارت بر شمارش ژتون ها توسط مسئول شرکت طبخ و توزیع غذا
- تهیه وثبت آمار مصرف غذای بیماران و پرسنل به تفکیک به صورت روزانه در سیستم کامپیوتری
- محاسبه هزینه شرکت بر اساس آمار ژتون ها
- تهیه آمار ماهانه وارسال آمار مصرف غذایی بیماران و پرسنل به تفکیک به واحد مدیریت